Batman Üniversitesi’nde bahar şenlikleri başladı

featured

Batman Üniversitesinde bahar şenlikleri, büyük bir coşkuyla başladı. 16-26 Mayıs tarihleri arasında Batı Raman Yerleşkesinde devam edecek şenliklerin açılışına, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in yanı sıra rektör yardımcıları, dekanlar, müdürler, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Öğrencilerin şenlikler boyunca doyasıya eğlenmeleri ama şenliklerin ardından yapılacak final sınavlarına da çok iyi hazırlanmaları gerektiğini dile getiren Rektör Demir, önümüzdeki yıllarda yapılacak şenliklerde daha büyük organizasyonların yapılacağı müjdesini vererek konuşmasını tamamladı.

Açılış konuşmasının ardından yöresel oyunların oynandığı şenliklerin ilk gününde, Rektör Demir ve beraberindekiler şenlik alanında sergilenen kişisel resim sergilerini gezerek resimler hakkında bilgiler aldı. Resim sergisinin ardından Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen ve ülkemizin farklı yörelerine ait yemeklerin ve tatlıların sunumlarının yapıldığı Gastronomi Etkinliğinin açılışını yaparak stantları ziyaret eden Rektör Demir, şenliklere katılanlara ikram edilen yemeklerin ve tatlıların yöreleri ve yapılışları ile ilgili de bilgiler aldı.

Şenlik alanında oynanan interaktif oyunlara ve farklı yörelere ait halk oyunlarına yoğun ilgi gösteren öğrenciler, konserlerde söylenen şarkılara eşlik etti. Öğrencilerin doyasıya eğlendikleri ve güzel görüntülere sahne olan şenliğin ilk günü, havai fişek gösterisiyle son buldu.

Yorumlar kapalı.



Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Batman Burada ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!