Batman Üniversitesinde ” Bilişim Festivali” başladı. Festival, 4 Mayıs’a kadar devam edecek

WhatsApp Image 2024-05-02 at 12.13.14

Batıraman Kampüsü Fen Edebiyat Fakültesi’nde “Değişim Bilişimle Gelecek” temasıyla düzenlenen Bilişim Festivali’nde konuşan Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Batman’ın son yıllarda Teknoloji Kenti Batman” ifadesiyle öne çıkmaya başladığını aktardı.

“Gelişen teknolojik altyapısı, yerel girişimcilerin ve teknoloji şirketlerinin artan ilgisi, Batman’ı dijital dönüşümün merkezi haline getiriyor. ” diyen Nasıroğlu, bu durumun sadece şehir sakinlerine değil, aynı zamanda bölgeye ve ülkeye ekonomik anlamda da katkı sağladığını anlattı.

Bu teknolojik atılımlarla birlikte, Batman’ın yeni bir çağa adım attığını ve geleceğe umutla baktığının altını çizen Nasıroğlu, Batman’ın bilişimde cazibe merkezi olması yolunda bir takım çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Nasıroğlu, “Bölgemizin yüksek katma değerli teknoloji üretimini ve ihracatını arttıracak teknoloji tabanlı girişimci şirketlere ev sahipliği yapacak olan ve Batman Üniversitesi Batı Raman Yerleşkesinde 37 dönüm dönüm arazi üzerinde Batman Teknokent Bölgesi kurmuş bulunmaktayız. İdari binamız da yaklaşık 5 dönüm kapalı alana sahiptir. Biz burada ne amaçlıyoruz, ne istiyoruz, ne düşünüyoruz, bizler Teknoloji alanında akademisyenlere, girişimcilere ve şirketlere uluslararası rekabet imkânı sağlayacak kalitede profesyonel teknokent hizmetleri sunmak ve girişimciliği teşvik ederek büyümelerini istiyoruz.

Yapımı devam eden Necat Nasıroğlu Vakfı Bilim Merkezi’ni hibrit bir yapıya çevirerek kuluçka merkezlerinin de yer alacağı “Teknoloji ve İnovasyon Merkezi’ haline getireceklerini dile getiren Nasıroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yıl sonuna kadar yapımını bitirmeyi düşündüğümüz 5.000 m2 yerleşkede; teknoloji, yapay zekâ, otonom sistemlerinin eğitimi, Teknofest projeleri ve AR-GE çalışmaları ile kentimize hizmet edecektir. İl Milli Eğitim Müdürümüz ve yardımcısı kuracağımız bu bilim merkezinin en güzel şekilde kurulması adına Bursa, Konya, Kocaeli’ndeki bilim merkezlerini yerinde ziyaret edip aynı projeleri ilimizde yapmak adına raporlar hazırlayıp bizlere sundular. Bir diğer projemiz fahri başkanlığını benim ve sayın Valimizin yaptığı Batman’da teknolojiyi yaygınlaştırmak amacıyla “ Bilişim ve Teknoloji Danışma Kurulu’nu kurduk. Bu kurul ; gerek kamu ve gerekse özel sektörün bilişim, teknoloji ve inovasyon çalışmalarına danışmanlık hizmeti verecek. Kurulun hedefleri arasında, Batman’da teknoloji ve bilişim alanındaki bilgi ve becerileri artırmak, yerel yetenekleri ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtmak ve bölgesel kalkınmayı hızlandırmak bulunuyor. Özelikle gençler arasında girişimcilik ruhunu ve teknolojik yenilikçiliği teşvik eden etkinlikler, atölye çalışmaları ve yarışmalar düzenlenerek, öğrencilerin ve genç girişimcilerin teknolojiye olan ilgisini artırmak planlanıyor.

Exit mobile version