Batman Üniversitesi ev sahipliğinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Gastronomi Festivali, renkli görüntülere sahne oldu. Batman Valiliği, Batman Üniversitesi, İl Özel İdaresi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün katkılarıyla Merkez Kampüs’te gerçekleştirilen festival, şehrin zengin mutfak kültürünü tanıtmayı ve gastronomi turizmine katkı sunmayı amaçladı.
Festivalde 48 firma yer aldı. Katılımcılara ve öğrencilere içli köfte, şam böreği, mumbar dolması, mehir ve danuk gibi Batman’a özgü birçok yöresel lezzet ücretsiz olarak ikram edildi.
Etkinlik kapsamında, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan “Gastro-Art” isimli yağlı boya resim sergisi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenen fotoğraf sergisi de ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
Festivalin açılışında konuşan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, gastronomi festivali ile hem kentin lezzet mirasının hem de kültürel değerlerinin ulusal ve uluslararası platformda tanıtıldığını vurguladı. Rektör Demir, festivale katkı sağlayan firmalara ve organizasyonda emeği geçen Turizm Fakültesi akademik ve idari personeline teşekkür etti.
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Rektör Prof. Dr. Demir, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı, TPAO Batman Müdürü Bilal Altunç, Tüpraş Batman Rafineri Müdürü Ahmet Cemil Karaoğuz, il protokolü, rektör yardımcıları ve akademisyenlerle birlikte stantları gezdi. Festival sonunda firmalara plaket takdim edilerek günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.