‘Dünyanın en tehlikeli peyniri’ni satmanın cezası 60 bin dolar

dunyanin-en-tehlikeli-peyniri-satmanin-cezasi-60-bin-dolar_1616383846

İtalya’da Sardinya Adası’na özgü bir lezzet olarak kabul edilen ‘casu marzu’ peyniri, 2009 yılında ‘Dünyanın en tehlikeli peyniri’ olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girmişti. 1962 yılından bu yana satışı yasak olan peyniri satmanın cezası 60 bin doları buluyor.

Sardinya adası sakinlerinin vazgeçilmezleri arasında yer alan ‘casu marzu’, peynir sineklerinin yumurtalarını tuzlu İtalyan peyniri pecorinoya bırakmasıyla oluşuyor.
Peynir üzerindeki yumurtadan çıkan kurtçuklar, peynirdeki proteinleri sindirirek onun daha yumuşak ve kremsi bir hale gelmesini sağlıyor.

'Dünyanın en tehlikeli peyniri'ni satmanın cezası 60 bin dolar
KURTÇUKLARI DA YİYORLAR
Kurtçukların gözle seçilebildiği ve rahatsız edildiklerinde 15 santimetre kadar yüksekliğe sıçradığı peyniri bu şekilde tüketmek makul görülüyor.
Casu marzu’yu tadanlar, aldıkları tadın kendilerine Akdeniz’in otlaklarını ve baharlarını anımsattığını, ağızda saatler süren bir lezzet bıraktığını söylüyor.
Afrodizyak etkisi olduğuna da inanılan peynirin satışı yasaklanmış olsada  bölge sakinleri yüzyıllardır olduğu gibi tüketmeye devam ediyor.

Exit mobile version