TEMA Vakfı, Türkiye genelindeki gönüllü ağıyla doğa için yürüttüğü faaliyetlerine Batman’da da hız kesmeden devam ediyor. Yeni Batman İl Temsilcisi olarak göreve başlayan Evren Arı, TEMA Vakfı’nı Batman’da temsil etmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.
Türkiye genelinde 1 milyon 200 bini aşkın gönüllüsü bulunan TEMA Vakfı’nın Batman’daki faaliyetlerine değinen Arı, “İlimizin toprakları başta olmak üzere tüm doğal varlıklarının korunması konusunda bilinci artırmak için gönüllü ekibimizle birlikte yoğun bir şekilde çalışacağız” dedi.
Arı, ilk etapta Minik TEMA, Yavru TEMA, Ortaokul TEMA, Lise TEMA, Genç TEMA ve Mezun TEMA gruplarını oluşturarak gönüllü sayısını artırmayı hedeflediklerini belirtti. Bu sayede çevreye duyarlı bireylerin yetişmesine katkı sunmak istediklerini vurguladı.
TEMA Vakfı Batman İl Temsilciliği, ekibiyle birlikte verimli tarım topraklarının, su kaynaklarının, mera ve orman alanlarının korunmasına yönelik kamuoyunu bilinçlendirme çalışmalarını da yürütecek. Ayrıca, okullar ve gönüllü öğretmenlerle iş birliği içerisinde doğa eğitimlerini yaygınlaştırmayı amaçlıyor.
TEMA yetkilileri, kalbi doğa için atan herkesi gönüllü olmaya davet etti.
TEMA Vakfı Hakkında :
TEMA Vakfı, iki doğa sevdalısı, Toprak Dede merhum Hayrettin Karaca ve Yaprak Dede merhum A. Nihat Gökyiğit tarafından 1992 yılında kuruldu. Vakıf, topraklarımızı tehdit eden erozyon ve çölleşmeyle mücadelede toplumsal duyarlılığı ve farkındalığı artırmak, başta toprak olmak üzere tüm doğal varlıkları korumak, koruyucu çözümler üretmek ve bu mücadelenin devlet politikası haline gelmesine katkı sağlamak amacıyla çalışan bir sivil toplum kuruluşudur. Türkiye’nin 81 ilinde faaliyetlerini sürdüren 1 milyon 200 bini aşkın TEMA Vakfı gönüllüsü bulunmaktadır. TEMA Vakfı, kuruluşundan bu yana; Mera ve Toprak yasalarının kanunlaşmasını sağladı. Doğal varlıkların korunması için açtığı/müdahil olduğu 324 davanın 187’sini kazandı, onlarca dava ise devam ediyor. Yaklaşık 50 bin futbol sahası büyüklüğünde bir alanda 42 milyondan fazla fidanı toprakla buluşturdu. 22 bin futbol sahası büyüklüğünde bir alana ise 700 milyon meşe palamudu ekti. 489 kırsal kalkınma, koruma ve ağaçlandırma projesi gerçekleştirdi. Doğa eğitimleri ve farkındalık çalışmalarıyla 7 milyonu aşkın öğrenciye ulaştı. Çevre seminerleri, eğitim programları, projeler ve eğitim portalları aracılığıyla yüz yüze ve dijital kanallarla 280 binden fazla öğretmene ve 35 bini aşkın kamu görevlisine ulaştı. Çevreyle ilgili 100’e yakın kitabı kamuoyuna kazandırdı. 2012 yılında Birleşmiş Milletler Çölleşmeyle Mücadele Sekretaryası önderliğinde dünyada ilk kez verilen Yaşam İçin Toprak | Land for Life ödülünü ilk kazanan oldu.