BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, Ankara’da Batman’ın sorunlarını gündeme getirdi

featured

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında, Türkiye Ekonomi Şurası toplantısı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ikiz Kuleler’de yapıldı.

BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, Ankara’da Batman’ın sorunlarını gündeme getirdi

Batman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir DEMİR toplantıya konuşmacı olarak katılım sağlayarak,. Batman ile ilgili sorunları gündeme getirdi.

BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir DEMİR, Batman’ın gelişmesi ve büyümesini sağlayan Tekstil sektörünün sorunlarını dile getirdi:

“Batman’daki gençlerin çoğu büyük şehirlere tekstil işçisi olarak çalışmak için yoğun göç etmekteydiler. 10 yıl içinde Batman’da tekstile yapılan yatırım sayısı arttıkça tersine göç serüveni başlamıştır. Büyük şehirlerde tekstil elemanı olarak çalışan gençlerimiz memleketleri Batman’da çalışmak üzere geri dönmüşlerdir. Şuan Batman’da 435 tekstil firması mevcuttur ve bu sektörde toplam 42 bin tekstil çalışanı vardır. Kalifiyeli personel, Personel maaşları, enerji, lojistik, hammadde ve maliyet artışlarından kaynaklı tekstil sektörü şehrimizde ve aynı zamanda ülkemizde üretimin durması noktasına kadar gelmiştir. Bu maliyetlerden kaynaklı Avrupa ülkeleri (marka firmalar) üretim için Ortadoğu ülkelerine yönelmektedirler. Günümüz ekonomik sorunların yaşanmasıyla beraber birçok işletme küçülmeye doğru ilerliyor”

BATSO Başkanı DEMİR, sektör ile alakalı sorun ve çözümleri rapor halinde, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet YILMAZ’ a sundu.

  1. İŞKUR’un 08 Nisan 2022 Tarihli ve 31803 Sayılı Resmî Gazete’ de yayınlanan Aktif İşgücü Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik mevzuat değişikliğinden kaynaklı, tekstil işletmeleri İŞKUR üzerinden personel temini yapamamaktadır. Bu mevzuat değişikliğinin kaldırılması.

  2. Kalifiyeli eleman yetiştirebilmek ve istihdam sağlanabilmesi için Milli Eğitim, KOSGEB ve DİKA gibi kurumların tekstil sektörü üzerine destekleyici projeler yürütmesi.

  3. Artan maliyetler karşısında, üretici ve sanayiciye enerji indirimi sağlanması.

  4. Maliyetleri karşılayabilmek ve üretimin sürdürebilmek için, Üretici ve Sanayiciye düşük faizli kredi desteği sunulması.

  5. Üretici firmaya deprem vergisi adı altında yüklenen büyük oranlardaki vergilerin silinmesi ve vergi yükünün hafifletilmesi.

  6. Mevcut firmaların üretimini yapabilmesi ve istihdamı yürütebilmesi açısından gerekli tedbirlerin alınması ve Batman ilimizde Tekstil Cazibe Merkezi kurulması

  7. Ortadoğu ülkelerine iş gezisi, ülkelerin ticaret müşavirlikleri ile iletişim ağı kurma, Ortadoğu Pazar Stratejisi oluşturmak (Bölgesel markalaşma faaliyetleri)

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Batman Burada ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!