İlker Aksoy
  • 29 Yazı
  • 0 Yorum

Son Yazılar

Yazarlar

Xwarina meftune

Ez ê îro behsa xwarineke bajarê Amed’ê ji we re bikim. Beri ku behsa xwarinê bikim em ê hinekî behsa çanda xwarinen bajarê Amed’e bikin. Bajarê Amedê bi çand, erdnîgarî û dîroka xwe ve bûye...

Yazarlar

Peynir ve tarihi

Bugün, günlük yiyecek tüketimimizde oldukça önemli bir yere sahip olan peyniri ele alacağız. Peynir, sütün mayalanması sonucu belirli işlemlerden geçirilerek elde edilen bir üründür. Bu süreçlerin değişmesi peynir türlerini meydana çıkarmaktadır. Kelime anlamı olarak Farsçadaki...

Yazarlar

Kürt Mutfak Kültürü

Ulusal mutfak kültürleri bir ulusun tarihsel geçmişi, sosyal, ekonomik, dini, iklim ve yer şekillerine göre şekillenir. Bir ulus mutfağı oluşabilmesi gerekli olan koşulların yerine getirilmesinden sonra tarihsel geçmişle birlikte gelen kültürel mutfak değerleri bu süreci...

Yazarlar

Milkshake

Malum yaz aylarındayız, Batman da pek serin bir yer sayılmaz bu nedenle biraz serinletici bir içeceği size aktarmak istedim. Yazın serinlemek için tükettiğimiz çoğumuzun sadece vanilyalısını tükettiği içecek milkshake…. Milkshake bir Amerikan ürünü olup bu...

Yazarlar

En pahalı biftek

Dünyanın en pahalı ve lezzetli bifteği hangisidir? Bazı espirilere konu olan, bazı şeflerin yapmakla övündükleri, bazı kesimlerinde maddi durumlarını belirtmek için tükettiklerini belirten et hangisidir? Evet bu et kilosu yaklaşık 1200- 1500 dolar olan, kobe...

Yazarlar

Baklava

Çok ince açılmış ve kat kat üst üste konulmuş yufkanın arasına ceviz, antepfıstığı, kaymak gibi şeyler konularak yapılan, eşkenar dörtgen biçiminde dilimlenen ve pişirildikten sonra üzerine şeker şerbeti dökülen bir hamur tatlısı yaniiii Baklava!!! Günümüzde...

Yazarlar

Oruç ve insan sağlığı

Bugün sizlerle orucun insan sağlığı üzerindeki etkilerini ele alalım. Orucun birçok dinde yeri olup bu ibadet insanlık tarihi boyunca sürdürülmüştür. Tabi bu uygulamanın sağlık açısından ele alınması son yüzyılda olmuştur. Teknolojik gelişmeler ve tıptaki ilerlemeler...

Yazarlar

Batman mutfağında ot yemekleri

Mutfak kültürleri bulundukları coğrafyayla şekillenen bir yapıya sahiptir. Coğrafya ve iklim şartları bölgede yetişen bitkilerin çeşitliliğini belirler ve bu coğrafi yapı ne kadar zengin ise çeşitlilikte o kadar çoktur. Şimdi diyeceksiniz Batman ve ot yemekleri!…...

Yazarlar

Fast Food ve Obezite

Fast Food yani hızlı yemek yeme, günümüzde hemen hemen tüm çalışanların, gençlerin ve birazda yemek yapmaya vakit bulamayan kişilerin en çok tükettiği yemekler. Bu yemek alışkanlığı özellikle yemek yemek için zaman bulamama ve yemek yapma...

Yazarlar

Lübnan Mutfağı

Her ulusun her toplumun kendi tarihsel geçmişiyle birlikte yaşatmış olduğu ve yaşatmaya devam ettirdiği kültürel değerleri bulunmaktadır. Bu kültürel değerlerden birisi de mutfak kültürüdür. Bölgelerin bulunduğu coğrafya, iklim şartları, tarihsel süreç, ekonomik durum, dini ve...

Yazarlar

Mevlevi Mutfağı

Mutfak ve yemek insanlık tarihi boyunca gelişmiş ve gelişmekte de olan bir kavramdır. Bu kavrama toplumlarca birçok anlam yüklenmiştir. Kimisi dini, kimisi sosyolojik kimisi de etnik kavramlar yüklemiştir. Bu kavramlardan biriside bir nefis terbiye aracı...

Yazarlar

Sürdürülebilir gastronomi

“İnsanlık; doğanın gelecek kuşakların gereksinimlerine cevap verme yeteneğini tehlikeye atmadan, günlük ihtiyaçları temin ederek, kalkınmayı sürdürülebilir kılma yeteneğine sahiptir” şeklinde tanımlanan sürdürülebilirlik kavramı ilk olarak 1987 yılında Birleşmiş Milletler bünyesinde çalışan Dünya Çevre ve Kalkınma...

Yazarlar

Füzyon Mutfak

Fransızcadan dilimize geçen Füzyon, anlam olarak birleştirme ve kaynaştırma demektir. Bu terim gastronomide Füzyon mutfak olarak adlandırılmış olup günümüzde popülerliği oldukça artmaktadır. Mutfaktaki anlamı da ‘farklı uluslara, değişik yörelere ait yemek pişirme teknik ve malzemelerinin...

Yazarlar

Moleküler gastronomi

Mutfakla biraz alakası olan, ben az çok yemekten anlıyorum diyen, aşçılık alanında çalışan, gastronomi okuyan öğrencilerin ve birazda çakma aşçılık hocalarının bu konuda yorum yaptığı fakat bu konu hakkında kesinlikle bilgilerinin kulaktan dolma bilgilerden mevcut...

Yazarlar

Hakkari Mutfağı

Binlerce yıllık tarihi geçmişi, eşsiz coğrafyası ve kültürel zenginliğiyle Hakkâri ili Kürt mutfak kültürünün en güzel örneklerinden birine ev sahipliği yapmaktadır. Dağlık bir alana sahip olması Hakkari ilinin yöresel yemeklerinde kullanılan malzemeleri direkt etkilemektedir. Özellikle...

Yazarlar

Kozluk Kağıt Kebabı

Yerel mutfaklar belirli bir bölgenin kültürel, tarihi, coğrafi, iklim ve sosyal özelliklerini barındıran yeme-içme alışkanlıklarıdır. Yerel mutfaklar tüm bu unsurlardan yıllar boyunca etkilenerek şekillenmektedir. Özellikle coğrafi ve iklim şartları mutfakta kullanılan malzemeleri direkt etkilediği için...



Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Batman Burada ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!