Ocak ayında 111 işçi yaşamını yitirdi

featured
İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi, Ocak ayı iş cinayetleri raporunu yayımladı. Rapora göre, Ocak ayında en az 111 işçi iş cinayetlerinde hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden 111 emekçinin 100’ü ücretli (işçi ve memur), 11’i kendi hesabına çalışanlardan (çiftçi ve esnaf) oluşuyor.
Rapora göre, en çok ölümün inşaat-yol, metal, ticaret-büro-eğitim, taşımacılık, sağlık, belediye-genel işler, konaklama, tarım-orman, madencilik, kimya, tekstil, enerji ve güvenlik işkollarında yaşandığı belirtildi. Raporda, “Ocak ayında iş cinayetlerinde ölenlerin 6’sı sendikalı işçi. Sendikalı işçiler metal, kimya ve taşımacılık işkollarında çalışıyordu. Ancak sağlık, belediye, eğitim gibi işkollarında ölen sendikalı işçi sayısını tespit edemediğimizin altını çizmek gerekiyor” denildi.
EN ÇOK ÖLÜM İSTANBUL’DA, BATMAN’DA DA 1 ÖLÜM
En çok ölümün İstanbul’da yaşandığına yer verilen şehirlere göre ölümler şu şekilde sıralandı: “14 ölüm İstanbul’da, 12 ölüm Kocaeli’nde; 8 ölüm İzmir’de; 7 ölüm Denizli’de; 6 ölüm Bursa’da; 4’er ölüm Ankara, Kayseri ve Muğla’da; 3’er ölüm Antalya, Aydın, Çorum, Mersin ve Sakarya’da; 2’şer ölüm Adana, Batman, Çanakkale, Erzurum, Eskişehir, Karabük, Konya, Manisa ve Urfa’da; 1’er ölüm Adıyaman, Aksaray, Ardahan, Bolu, Antep, Hakkari, Hatay, Maraş, Kırıkkale, Kırşehir, Kütahya, Malatya, Mardin, Siirt, Trabzon, Uşak, Yalova, Kuzey Kıbrıs ve Çin’de meydana geldi…”

Yorumlar kapalı.



Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Batman Burada ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!