Ari-Der 30 kursiyerine dil sertifikası verdi

featured

Arî Dil Araştırmaları ve Kültür Derneği (ARÎ-DER), Kürtçe dil eğitimini tamamlayan 1 ve 2’nci aşamayı tamamlayan 30 kursiyere, Batman Barosu Tahir Elçi Salonu’nda düzenlediği tören ile sertifikalarını verdi.

Ari-Der 30 kursiyerine dil sertifikası verdiTörene, TJA, Batman Barış Anneleri Meclisi, HDP Batman İl Eşbakanları , görevden uzaklaştırılan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Demir, İHD Batman Şubesi ile mezun olan kursiyerler aileleri ile birlikte katıldı. Törende Kürtçe şiirler, stranlar okundu ve bilgi yarışması yapıldı.

ARÎ-DER Eşbaşkanı Elif Kıvırcık Kürtçeye sahiplenme çağrısında bulunarak,  “Bizler diyoruz ki dil var olmanın evidir ve var olmak dilsiz gerçekleşmez. Dilin savunulması varlığımızın savunulmasıdır. Eşit özgür ve insani bir yaşam için Kürtçe hayatidir.Bir çok ülkede ulusal birlik için bir araya gelinebilmekte bizler dil için de böyle bir hareket yaratabiliriz. Bizler dil için çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve sürekli sürdüreceğiz. Bizim karşımızdakiler kirli bir dille dilimize saldırıyor. Sözde özel savaş hocaları eğitim verdikleri çocuklarımızı küçük görüyorlar. Bizler Kürtçe eğitimi onlara mecbur kılmalıyız. Kürtçe zengin bir dildir hepimiz bu sorumluluğa ortağız bundan dolayı bizler Kürtçeyi gündemimizin ilk sırasına koymalıyız. Gücümüz var ve biz bu gücümüze güveniyoruz. Programın gönlünüzce olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar kapalı.



Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Batman Burada ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!